Τρόποι εφαρμογής των αιθέριων ελαίων


For English version click here: Methods of using essential oils

Για να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας μπορείτε να καταφύγετε σε κάποια από τις παρακάτω μεθόδους:
  • Μασάζ (με μίγμα λαδιού βάσης και αιθέριων ελαίων): Χαλαρώνει τους μύες, ηρεμεί και ξεκουράζει το πνεύμα, δρα ευεργετικά στην απελευθέρωση καταπιεσμένων και αρνητικών συναισθημάτων, δρα αποτελεσματικά κατά της κυτταρίτιδας, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, βοηθάει στην αποβολή τοξινών.
  • Μπάνιο (λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων στην μπανιέρα ή στο σφουγγάρι αρκούν): χαλαρώνει και ξεκουράζει το σώμα, τονώνει την διάθεση.
  • Εισπνοές (προσθέτουμε αιθέρια έλαια σε ένα μπωλ με ζεστό νερό ή σε ειδικό λύχνο): δρουν ευεργετικά σε αναπνευστικά προβλήματα, κρυολόγημα και τον βήχα. Η μέθοδος με τους ζεστούς υδρατμούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου.
  • Κομπρέσες: καταπολεμούν πονοκεφάλους, ανακουφίζουν μυικούς πόνους και δερματικούς ερεθισμούς, δρουν αντιπυρετικά
  • Αρωματισμός χώρου: δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι και τον χώρο εργασίας, βοηθά στην αύξηση της συγκέντρωσης και της δημιουργικότητας, λειτουργεί σαν φυσικό εντομοαπωθητικό και μικροβιοκτόνο.
  • Παραγωγή καλλυντικών σκευασμάτων: κρέμες σώματος και προσώπου, σαμπουάν και conditioner, αφρόλουτρα, αρώματα κ.α.
Υπάρχει ένα πλήθος αιθέριων ελαίων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε μαζί με τον αρωματοθεραπευτή σας για να δημιουργήσετε μίγματα που θα καλύπτουν τις σωματικές και ψυχικές ανάγκες σας. Είναι σημαντικό να επιμένετε πάντα στην επιλογή πιστοποιημένων, καλής ποιότητας αιθέριων ελαίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου