Εύκολη συνταγή για υγιή χείλη

For Εnglish version click here: Easy lip balm recipe

Ο χειμώνας ήρθε και μαζί του τα σκασμένα χείλη. Γνωρίζετε ότι χάνουμε περίπου 10 φορές περισσότερη υγρασία μέσω των χειλιών μας σε σχέση με άλλα σημεία στο πρόσωπο και στο σώμα μας;
Συνήθως τα εύθραυστα χείλη μας αναπτύσσουν μικρές ρωγμές όταν εκτίθενται στο κρύο, στον αέρα, στον ήλιο, στην θέρμανση και στην χαμηλή εσωτερική υγρασία. Υπάρχουν όμως και άλλες αιτίες που προκαλούν σκασμένα, επώδυνα χείλη όπως:
  • η αναπνοή μέσω του στόματος
  • το κρυολόγημα
  • η κακή διατροφή
  • η ήπια αφυδάτωση
  • το επαναλαμβανόμενο γλείψιμο των χειλιών
  • η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων (σίδηρος, B, D)
Τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τα χείλη σας απαλά και υγιή?
Μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς προστασία, ειδικά αν υποφέρουν λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών. Ένα καλό βάλσαμο με αγνά υλικά αποτελεί ιδανική ασπίδα για τα χείλη σας. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα βιολογικό, απαλλαγμένο από ύποπτες ουσίες lip balm με την ακόλουθη συνταγή.

Συστατικά:
1 κουταλιά σούπας κερί μέλισσας
2 κουταλιές σούπας οργανικό βούτυρο κακάο
2 κουταλιές σούπας παρθένο έλαιο καρύδας
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο

Οδηγίες:
Τοποθετήστε τα 3 πρώτα υλικά σε ένα βάζο και θερμάνετέ τα σε μπαιν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ένταση. Προσέξτε να μην τα παραζεστάνετε. Όταν λιώσουν αποσύρετε το βάζο από την φωτιά, ανακατέψτε και προσθέστε το αιθέριο έλαιο.
Μοιράστε το περιεχόμενο του βάζου σε σωληνάρια κραγιόν και αφήστε τα να κρυώσουν. Καθώς το μίγμα πήζει θα συρρικνωθεί λίγο και ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη στα σωληνάρια. 
Αν αποθηκεύστε τα σωληνάρια σε δροσερό και ξηρό μέρος θα διατηρηθούν 12 περίπου μήνες χωρίς να εξασθενήσουν οι ευεργετικές τους ουσίες. 
Προσθέστε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα κεριού ανάλογα με την σκληρότητα που επιθυμείτε να έχει το προστατευτικό χειλιών σας.

Αιθέρια έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι τα μέντα, λεβάντα, χαμομήλι and μανταρίνι, αλλά συνιστώ να μην τα αναμίξετε για αυτή την συνταγή. 
Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ευκάλυπτο, μενθόλη και καμφορά καθώς μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και ερεθισμό.
Αν η ανάμιξη πρώτων υλών δεν είναι το δυνατό σας σημείο αλλά χρειάζεστε άμεσα λύση για τα ξηρά, σκασμένα χείλη σας δοκιμάστε το μοναδικό βιολογικό βάλσαμο χειλιών με βούτυρο shea και ιπποφαές της Lavera. Πραγματικά κάνει θαύματα!

Δύο τελευταίες συνταγές για απαλά, σέξι χείλη:
Προτιμάτε προστατευτικά χειλιών σε σωληνάρια κραγιόν. Δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή να τα εφαρμόζετε στα χείλη σας με το δάχτυλο.
Όταν πηγαίνετε για ύπνο το βράδυ μην φοράτε μόνο το άρωμά σας! Ένα παχύ στρώμα προστατευτικού χειλιών είναι απαραίτητο γιατί συχνά αναπνέουμε μέσω του στόματος όταν κοιμόμαστε και τα χείλη ξηραίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου