Άρωμα αιθέριων ελαίων

For English version click here: Essential Oil Perfume

Οι αναμίξεις στην Αρωματοθεραπεία δεν ακολουθούν αυστηρούς κανόνες, ακόμη και όταν πρόκειται για την παρασκευή αρώματος. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε πολλές ομάδες. Πιο συνηθισμένες είναι αυτές ανάλογα με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, το άρωμα ή την "νότα" τους.
Συνήθως τα αιθέρια έλαια που ανήκουν στην ίδια αρωματική κατηγορία συνδυάζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Ωστόσο, η μαγεία της Αρωματοθεραπείας είναι ότι προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες να πειραματιστείτε, να συνδυάσετε και να ταιριάξετε τα αιθέρια έλαια μέχρι να επιτύχετε ένα μοναδικό, εξατομικευμένο μίγμα. Προσπαθήστε λοιπόν να μην περιορίσετε τη δημιουργικότητά σας χρησιμοποιώντας μόνο αιθέρια έλαια μιας συγκεκριμένης αρωματικής  κατηγορίας. 
Παρ 'όλα αυτά, ακόμα και όταν δημιουργείτε ένα άρωμα με αιθέρια έλαια, συνιστάται να τηρείτε τον κανόνα των 3 "νοτών". Αυτό σημαίνει ότι το άρωμά σας πρέπει να περιέχει αιθέρια έλαια και από τις τρεις κατηγορίες νοτών, ώστε να "συμπεριφέρεται" και να μυρίζει ισορροπημένα. Δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει "νότα";Σίγουρα θα έχετε προσέξει πως ένα άρωμα μυρίζει διαφορετικά αφού περάσουν μερικές ώρες από την πρώτη του εφαρμογή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένα αιθέρια έλαια εξατμίζονται πιο γρήγορα από άλλα. Τα λάδια που εξατμίζονται ταχύτερα, συνήθως μέσα σε 1-2 ώρες, ονομάζονται "κορυφαίες νότες". Τα λάδια που εξατμίζονται μέσα σε 2-4 ώρες θεωρούνται "μεσαίες νότες", ενώ τα λάδια που απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να εξατμιστούν αναφέρονται ως "νότες βάσης".Ανυπομονείτε να δημιουργήσετε ένα άρωμα με την δική σας υπογραφή; Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη βασική συνταγή και επεκτείνετε τη δημιουργικότητά σας με τη βοήθεια του πίνακα Νότα - Άρωμα.

Χειροποίητο Άρωμα

15ml βότκα
1 drop α.ε. υλάνγκ υλάνγκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου