Η Κιβωτός του Κόσμου

Με αφορμή την δυσάρεστη θέση στην οποία βρέθηκε η Αϊτή μετά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό η έγκυρη ιατρική επιθεώρηση "The Lancet" εξέδωσε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο συχνά οι διεθνείς οργανισμοί και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις παροχής βοήθειας, παρασυρόμενες από την ανάγκη τους για προβολή και συγκέντρωση χρημάτων, δρουν ανταγωνιστικά μαχόμενες για την πρωτοκαθεδρία με αποτέλεσμα να θέτουν τα συμφέροντα τους πάνω από τα συμφέροντα των θυμάτων. *
Είναι εύλογο, σε μια εποχή έντονης εμπορευματοποίησης αγαθών, αξιών και ιδεών να γινόμαστε όλο και πιο επιφυλακτικοί, ακόμη και απέναντι στις οργανώσεις αρωγής.
Όποια όμως και αν είναι η πρακτική των οργανισμών αυτών, υπάρχουν μέλη τους που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές προσφέροντας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εφόδια, περίθαλψη και πάνω από όλα ελπίδα.
Στο επίκεντρο κάθε δυσάρεστου γεγονότος, πέρα από τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες, βρίσκονται άνθρωποι. Άνθρωποι που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας, μικρή ή μεγάλη, ηθική ή υλική. Και οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται παντού!
Αν όσα έχετε ακούσει κατά καιρούς για τον τρόπο λειτουργίας και την διαχείριση των μεγάλων διεθνών οργανώσεων αρωγής σας προκαλούν δυσπιστία, υπάρχουν πολύ πιο κοντά μας μικρές ομάδες ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που έχουν ανάγκη από υποστήριξη.
Μια από αυτές είναι το ίδρυμα "Η Κιβωτός του Κόσμου", ένας χώρος που φιλοξενεί, φροντίζει και διαπαιδαγωγεί ορφανά παιδιά, Ελληνόπουλα και μετανάστες. Αξίζει τον κόπο αν έχετε παιχνίδια ή ρούχα που δεν χρειάζεστε πλέον να τα δωρίσετε εκεί. Η δωρεά σας θα πιάσει πραγματικά τόπο σε παιδιά που χρειάζονται ενθάρρυνση και στοργή.


Και μιας και μιλάμε για παιδιά να σας υπενθυμίσω ότι ακόμη και αυτά μπορούν να ωφεληθούν από την αρωματοθεραπεία. Το χαμομήλι, η λεβάντα, το νέρολι και η μυρτιά είναι αιθέρια έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα χαλαρωτικό μασάζ σε βρέφη και παιδιά εως 14 ετών. Ιδιαίτερα για αυτές τις ηλικίες όμως, όπου το δέρμα και στο σύνολό του ο οργανισμός είναι πιο ευαίσθητος, θα πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένες οδηγίες ασφαλούς χρήσης που θα σας δώσει ο αρωματοθεραπευτής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου