Μασάζ για μωρά - Οδηγίες

Αρκετοί γονείς βρήκαν ενδιαφέρουσα την προηγούμενη ανάρτηση με θέμα "μασάζ για μωρά" και ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση. Εύχομαι οι παρακάτω οδηγίες να σας βοηθήσουν και να χαρίσουν όμορφες στιγμές σε εσάς και το μωρό σας. Παρακαλώ μην παραλείψετε να τηρήσετε τις γενικές οδηγίες που θα βρείτε εδώ.
Με την προσθήκη κατάλληλων αιθέριων ελαίων στο έλαιο βάσης οι κινήσεις που αναφέρονται παρακάτω μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν και σαν ένα βασικό μασάζ για ενήλικες.


Βήμα 1ο
 

Ξεκινώντας από τον γοφό με ήρεμες κινήσεις, πιέζοντας ελαφρά εναλλάξ με κάθε χέρι κατεβαίνουμε προς τον αστράγαλο. Αλλάζουμε πόδι και επαναλαμβάνουμε.

Βήμα 2ο



Πιάνουμε το πόδι και χαιδεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις από τον αστράγαλο προς τα δάχτυλα. Αλλάζουμε πόδι και επαναλαμβάνουμε.

Βήμα 3ο 


Με τους αντίχειρες κάνουμε κυκλικές κινήσεις στην πατούσα κάθε ποδιού.

Βήμα 4ο 


Με τον δείκτη και τον αντίχειρα πιάνουμε κάθε δάχτυλο και τραβάμε απαλά εκτελώντας ελαφρώς περιστροφική κίνηση. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα δάχτυλα των ποδιών.

Βήμα 5ο


Ξεκινώντας από τον ώμο με απαλές κινήσεις, πιέζοντας ελαφρά εναλλάξ με κάθε κάθε χέρι κατεβαίνουμε προς τον καρπό. Περιστρέφουμε τον καρπό απαλά λίγες φορές. Επαναλαμβάνουμε στο άλλο χέρι.

Βήμα 6ο


Με τους αντίχειρες κάνουμε κυκλικές κινήσεις στην παλάμη. Επαναλαμβάνουμε στο άλλο χέρι.

Βήμα 7ο


Πιάνουμε κάθε δάχτυλο και τραβάμε απαλά εκτελώντας ελαφρώς περιστροφική κίνηση. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα δάχτυλα των χεριών.

Βήμα 8ο


Ακουμπήστε τις παλάμες σας ελαφρά πάνω στο στήθος και με ημικυκλική κίνηση χαιδέψτε προς τους ώμους. Επαναλάβετε 3-4 φορές.

Βήμα 9ο


Τοποθετήστε απαλά την παλάμη σας πάνω στο στήθος και χαιδέψτε μέχρι τους γοφούς. Επαναλάβετε ορισμένες φορές εναλλάσοντας χέρια. Χαιδέψτε απαλά την περιοχή της κοιλιάς με κυκλική κίνηση από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Βήμα 10ο


Γυρίστε το μωρό μπρούμυτα και με τις άκρες των δακτύλων χαιδέψτε το απαλά από τον αυχένα μέχρι τους γοφούς κάνοντας μικρούς κύκλους αριστερά και δεξιά της σπονδυλικής στήλης.

Βήμα 11ο


Με όλη την παλάμη χαιδέψτε απαλά από την βάση του αυχένα μέχρι χαμηλά στα πόδια.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές μπορείτε να βρείτε στα ενδιαφέροντα βιβλία και DVD που κυκλοφορούν. 

(Πηγή: http://www.babycenter.com/slideshow-baby-massage)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου