Ευχή για μια καλύτερη Ελλάδα

Πριν λίγες ημέρες έλαβα ένα μήνυμα σχετικά με το τι προέβλεπε το Αθηναϊκό Δίκαιο του 5ου αιώνα π.Χ. στην περίπτωση που κάποιος πολίτης επιθυμούσε να γίνει βουλευτής. Αναρτώ την άποψή μου επ'αυτού σε αυτό το ιστολόγιο, όχι φυσικά επειδή έχει σχέση με την αρωματοθεραπεία, αλλά επειδή εκφράζει την ευχή μου για μια καλύτερη ποιότητας ζωής σε μια χώρα που είμαι σίγουρη πως αγαπάμε όλοι.
"Εκείνοι ήταν Έλληνες. Εμείς είμαστε απλά Ελλαδίτες (δηλαδή κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχής που προσδιορίζεται ως Ελλάδα). Ξέρω, δεν ακούγεται και τόσο "πατριωτικό". 
Η γνώμη μου είναι πως όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά έχουμε γίνει τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Σαν σύνολο εννοώ, το οποίο καθορίζει η πλειοψηφία και όχι ατομικά. Σήμερα για παράδειγμα, πηγαίνοντας στην δουλειά είδα πέντε οδηγούς να παραβιάζουν κόκκινο σηματοδότη (στο στοπ δεν αναφερόμαστε πλέον, η παραβίασή του είναι σχεδόν δεδομένη), άλλους τόσους να έχουν παιδιά κάτω των 5 ετών αγκαλιά με το παρμπρίζ και αρκετούς που "κλέβανε" στις ουρές. Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά πιστεύω ότι έχουμε ακριβώς ότι μας αξίζει.
Νομίζουμε ότι είμαστε πολιτικοποιημένος λαός; Εξαρτάται. Ξοδεύουμε την καθημερινότητά μας σχολιάζοντας και συζητώντας (που δεν είναι κακό αν δεν γίνεται στείρα), στηνόμαστε μπροστά στην τηλεόραση ώρες αμέτρητες αντί να αναζητήσουμε εναλλακτικές και πιο αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης (ένα βιβλίο βρε παιδιά, ένα έγκυρο περιοδικό, κάτι...), δεν εμπλεκόμαστε καθόλου σε διαδικασίες αυτοκριτικής και αυτοβελτίωσης και όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουμε, εδώ και χρόνια, η μνήμη μας πέφτει σε λήθαργο και δίνουμε το προβάδισμα στον "μονόφθαλμο" ή σε όποιον πιστεύουμε ότι θα βολέψει το σόι μας στο δημόσιο.
Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ ότι συμβαίνει, μπορεί να κάνω λάθος. Για να προλάβω κάποιους, δεν με νοιάζει αν αλλού είναι χειρότερα ή καλύτερα. Ζω εδώ, αγαπώ την Ελλάδα και μέλλημά μου είναι να γίνουμε εμείς οι καλύτεροι!
Καλό κουράγιο εύχομαι σε όλους. Τουλάχιστον έχουμε τον ήλιο!
Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου