Ανακουφιστείτε από την αλλεργική ρινίτιδα


For English version click here: Relieving allergic rhinitis

Η Άνοιξη έχει έρθει, παρόλο που η θερμοκρασία αυτές τις ημέρες παραμένει χαμηλή. Ακόμη και σε μια πόλη όπως είναι η Αθήνα μπορείτε να το καταλάβετε από το λεπτό φιλμ γύρης που έχει σχηματιστεί πάνω σε πεζοδρόμια, αυτοκίνητα και βεράντες.
Ενώ η εποχή αυτή παραπέμπει σε δραστηριότητες εκτός σπιτιού και επαφή με την φύση, για πολλούς ανθρώπους ο ερχομός της σηματοδοτεί την έναρξη μια βασανιστικής περιόδου. Εκτιμάται ότι το 15% του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών υποφέρουν κάθε χρόνο από τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας. Επίμονο φτάρνισμα, κόκκινα και πρησμένα μάτια, φαγούρα στην μύτη, έντονη καταρροή, πονοκέφαλος και αναπνευστικά προβλήματα είναι τα κύρια συμπτώματα αυτής της εποχικής αλλεργίας που οφείλεται κυρίως στις αυξημένες συγκεντρώσεις της γύρης στην ατμόσφαιρα. Αν προστεθούν η αύξηση της θερμοκρασίας και οι αέριοι ρύποι μιας μεγαλούπολης οι συνθήκες γίνονται πραγματικά ανυπόφορες.
Υπάρχουν αρκετά αιθέρια έλαια κατάλληλα για την ανακούφιση των παραπάνω ενοχλητικών συμπτωμάτων. Μπορείτε να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι ή το γραφείο και να κρατήσετε τις αναπνευστικές σας οδούς ανοιχτές βάζοντας στον λύχνο ή σε ένα μπολ με ζεστό νερό άρκευθο, ευκάλυπτο, λεβάντα, λεμόνι ή μέντα. Αν υποφέρετε από έντονη ρινική συμφόρηση κάνετε εισπνοές με κάποιο από τα παραπάνω έλαια. Ένα ελαφρύ μασάζ με λεβάντα και χαμομήλι (αραιωμένα σε λάδι βάσης) γύρω από την μύτη, στο μέτωπο, στους κροτάφους και στον αυχένα βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων.
Η Άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης. Απολαύστε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου