Άρωμα Χριστουγέννων!

For english version click here: Christmas Scent!

Ετοιμάζεστε να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το καραβάκι και αναζητάτε συνταγές για μπισκότα και κουραμπιέδες; Μήπως έχετε ήδη κάνει τα παραπάνω και η μόνη έγνοια που σας έχει μείνει είναι τι δώρα θα προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Τότε έχετε σίγουρα μπει στο πνεύμα των γιορτών και είστε από εκείνους που ξέρουν να απολαμβάνουν την περίοδο της προετοιμασίας όσο και τις γιορτινές ημέρες.
Δύο υπέροχα υλικά, άκρως Χριστουγεννιάτικα, που συνδυάζονται μεταξύ τους πολύ ωραία και έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες είναι η κανέλα και το πορτοκάλι.
Στις ιδιότητες της κανέλας έχω αναφερθεί σε παλαιότερη ανάρτηση (αν θέλετε να την διαβάσετε πατήστε εδώ), ενώ είναι γνωστό ότι τα πορτοκάλια περιέχουν πολύτιμα μέταλλα (σίδηρος 1%, μαγνήσιο 3%, κάλιο 4%, φώσφορος 2%, ψευδάργυρος 1%) και βιταμίνη C, μια ισχυρά αντιοξειδωτική και τονωτική ουσία. Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο του πορτοκαλιού χρησιμοποιείται κυρίως για να καταπολεμήσουμε αρνητικά συναισθήματα, να τονώσουμε την διάθεση, να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα ευφορίας και θετικής σκέψης.
Τελικά δεν είναι σύμπτωση ότι τα μελομακάρονα, ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, περιέχουν και τα δύο αυτά υλικά. Εκτελέστε την εύκολη συνταγή που ακολουθεί για να τα φτιάξετε και απολαύστε χωρίς ενοχές!
Σας προτείνω επίσης να φτιάξετε το παρακάτω μίγμα, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν αποσμητικό χώρου ή να προσθέσετε στον λύχνο, για να δώσετε στο σπίτι σας ακόμη περισσότερο άρωμα Χριστουγέννων. Φυσικά αν σας αρέσει η μυρωδιά τους είναι απόλυτα ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε και σαν κολόνια.

Άρωμα Χριστουγέννων

30ml απεσταγμένο νερό
5ml οινόπνευμα 80ο ή βότκα
10 στ αε άρκευθος ή πεύκο
10 στ αε γιασεμί

Μελομακάρονα

Συστατικά
3 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη - κατά προτίμηση καστανή
1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτηράκι κρασιού cointreau
9 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα
50 γρ καρυδόψιχα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλλο σκόνη

Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη - κατά προτίμηση καστανή
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
3 φλυτζάνια τσαγιού μέλι

Οδηγίες
1. Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι καλά και μετά προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά.
2. Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, το baking powder, την σόδα και το μίγμα κανέλας-γαρύφαλλου και ανακατεύουμε καλά. 
3. Πλάθουμε μικρά φρατζολάκια ή μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, τα τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα περίπου.
4. Για το σιρόπι ανακατεύουμε όλα τα υλικά και θερμαίνουμε εως ότου λιώσουν τελείως το μέλι και η ζάχαρη.
5. Όταν ψηθούν τα μελομακάρονα τα βγάζουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με σιρόπι και μετά από μισή ώρα τα γυρίζουμε ανάποδα και ρίχνουμε πάλι σιρόπι.
6. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και ρίχνουμε επάνω τους τριμμένη καρυδόψιχα.

Οι προτάσεις μου:


Αναζωογονηθείτε και ανεβάστε την διάθεσή σας ρίχνοντας στο αφρόλουτρο αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ή χρησιμοποιήστε ένα εξαιρετικό σαπούνι πορτοκαλιού. Μπορείτε άφοβα να το χρησιμοποιήσετε σε παιδιά και παρατηρήστε πως θα τα κάνει να ηρεμήσουν και να ευθυμήσουν!

Διατηρήστε όλη την διάρκεια της ημέρας αίσθημα ευφορίας και θετικότητας ενυδατώνοντας την επιδερμίδα σας με λοσιόν πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου