Τα 10 καλύτερα αφεψήματα

For English version click here: Top ten of herbal teas

Δίκταμο
Τα αφεψήματα είναι ροφήματα που ευφραίνουν και αναζωγονούν. Παρασκευάζονται εμβαπτίζοντας βότανα, αρωματικά φυτά ή ρίζες σε ζεστό νερό (καταλληλότερη θερμοκρασία είναι οι 70οC) έως ότου βγάλουν το χρώμα και τα αιθέρια έλαιά τους. Σερβίρονται κατά προτίμηση με λίγο μέλι.

Τα 10 καλύτερα αφεψήματα είναι:
  1. Δίκταμο: αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και καταπραϋντική δράση.
  2. Λουίζα: τονωτικό αλλά και καταπραϋντικό, ανακουφίζει από ημικρανίες και από νοσήματα του στομάχου και του πεπτικού συστήματος, συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
  3. Μελισσόχορτο: αποτελεσματικό κατά του άγχους, της αϋπνίας, της νευρικής δυσπεψίας, της μελαγχολίας.
  4. Μέντα: δροσίζει την αναπνοή και ανακουφίζει από δυσπεψία, φλεγμονές του εντερικού συστήματος, αϋπνίες και πονοκεφάλους.
  5. Σαλέπι: τονωτικό και θερμαντικό για όλο το σώμα. Παράλληλα, καταπραϋνει τα νεύρα, καταπολεμά το άγχος και την κούραση και χαρίζει ευεξία.
  6. Ταραξάκο: χωνευτικό, διουρητικό, τονωτικό για το ήπαρ και κατάλληλο για αποτοξίνωση.
  7. Τίλιο: διαλύει τις πέτρες στα νεφρά, ανακουφίζει από ημικρανίες, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, πυρετό και βήχα.
  8. Τσουκνίδα: καταπολεμά την αϋπνία, τη διάρροια, τη βρογχίτιδα, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και έχει ιδιότητες διουρητικές και αντιδιαβητικές.
  9. Φασκόμηλο: ιδανικό για την αντιμετώπιση κρυολογήματος, καταπραϋνει τον πονόλαιμο και τον ερεθισμό των ούλων και τονώνει τον οργανισμό.
  10. Χαμομήλι: χαλαρωτική και αγχολυτική δράση, βοηθάει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, της δυσπεψίας, του στοματικού έλκους και συνιστάται για εξωτερική χρήση στις πληγές.

http://go.linkwi.se/z/10981-1/CD19003/?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου