Καταπολεμήστε το άγχος

For English version click here: Fight stress

Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε γεγονότα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε ή όταν διαταράσσεται η ισορροπία μας με κάποιο τρόπο. Όταν λειτουργεί σωστά, μας βοηθά να παραμένουμε εστιασμένοι, ενεργητικοί και σε εγρήγορση. Αλλά πέρα από έναν ορισμένο βαθμό το άγχος σταματά να είναι χρήσιμο και αρχίζει να προκαλεί σημαντικές βλάβες στην υγεία, στη διάθεση, στην παραγωγικότητα, στις σχέσεις και συνολικά στην ποιότητα της ζωής μας.
Το χρόνιο στρες, μια κατάσταση παρατεταμένης έντασης από εσωτερικές ή εξωτερικές αιτίες, μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα:


Εάν αισθάνεστε έντονο άγχος η Αρωματοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να κάνετε θετικές σκέψεις και να ανακουφιστείτε από τα επιβλαβή συμπτώματα. Τα ακόλουθα μίγματα αιθέριων ελαίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μασάζ (αραιωμένα σε 30 ml λάδι βάσης), στο μπάνιο σας ή σε έναν λύχνο, όσο τακτικά το επιθυμείτε:

Μίγμα Joy:
Μανταρίνι 15 σταγόνες,
Υλάγκ υλάγκ 5 σταγόνες,
Πετίτ γκρέϊν (νεράτζι) 10 σταγόνες.

Μίγμα Mediterranean:
Φασκόμηλο 10 σταγόνες,
Ρωμαϊκό χαμομήλι 5 σταγόνες,
Λεβάντα 5 σταγόνες,
Γεράνι 10 σταγόνες.

Περισσότερες συνταγές για ξεκούραστο μυαλό και υγιές σώμα θα βρείτε στο μπεστ σέλλερ της Valerie Ann Worwood "The Fragrant Mind".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου