Ubuntu


For English version click here: Ubuntu

Ubuntu. Αυτή η λέξη επιλέχθηκε ως όνομα ενός ελεύθερου, ανοικτού κώδικα λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στον πυρήνα Linux, διανέμεται δωρεάν και μπορεί να βελτιωθεί από κάθε προγραμματιστή που επιθυμεί να συμμετάσχει στην ομάδα ανάπτυξης. Ubuntu σημαίνει στην γλώσσα των Ζουλού "είμαι ότι είμαι λόγω όσων όλοι είμαστε". Στο βίντεο που ακολουθεί μια από τις πιο γνωστές και χαρισματικές προσωπικότητες της Αφρικής, ο Νέλσον Μαντέλα αποδίδει την έννοια της λέξης ubuntu και μιλά για το μήνυμα που επιχειρείται να μεταδοθεί μέσω αυτής. Αλληλεγγύη, σεβασμός, μοίρασμα, προσφορά, φροντίδα, εμπιστοσύνη, ανιδιοτέλεια είναι έννοιες που περικλείει μέσα της η λέξη ubuntu.
Η Αρωματοθεραπεία διέπεται από τις ίδιες αρχές.
Η αποτελεσματικότητα κάθε αγωγής με αιθέρια έλαια - ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται με τεχνικές μάλαξης - εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την διάθεση του αρωματοθεραπευτή να κατανοήσει σε βάθος τις ανάγκες του ασθενή και να του προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα σεβόμενος τις ιδαιτερότητες κάθε οργανισμού. Από την μεριά του ο ασθενής καλείται να δείξει εμπιστοσύνη στον αρωματοθεραπευτή καθώς σε αυτόν θα εκθέσει τα προβλήματα που τον βαρύνουν (σωματικά, ψυχικά, πνευματικά) και κυρίως το σώμα του.
Είναι εντυπωσιακό πως η αρωματοθεραπεία και η ανάπτυξη κώδικα, δύο δραστηριότητες που φαίνονται διαμετρικά αντίθετες, μοιάζουν τόσο πολύ στις βασικές τους αρχές. Στην πλειοψηφία τους οι αρχαίοι πολιτισμοί αναγνώριζαν πως ο φυσικός κόσμος που μας περιβάλει και όλες οι εκφάνσεις της ζωής και της ανθρώπινης δραστηριότητας αλληλοσυνδέονται και αλληλεπιδρούν. Η φύση, η κοινωνία, το σώμα, η ψυχή και το πνεύμα αντιμετωπίζονταν ως υποσύνολα της ίδιας ενότητας που διέπονται από κοινούς νόμους και αξίες. Αυτές οι αξίες μοιάζουν λίγο ξεχασμένες στις ημέρες μας. Μήπως η επιστροφή σε αυτές θα βοηθούσε να εξασφαλίσουμε πιο ισορροπημένες και ποιοτικές συνθήκες ζωής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου