Εσωτερικός τουρισμός


For English version click here: Internal tourism

Οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας προσφέρονται για αποτοξίνωση σώματος και νου. Ανεξάρτητα από το εάν είμαστε θρησκευόμενοι αυτές τις λίγες ημέρες μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φυτικές και μη επεξεργασμένες τροφές, να διευκολύνουμε την λειτουργία του οργανισμού περιορίζοντας την ποσότητα του φαγητού που καταλανώνουμε και τις "μικρές αμαρτίες" (ποτό, γλυκά, καφέ, κάπνισμα) και να έρθουμε σε βαθύτερη επαφή με τον ψυχικό και πνευματικό μας κόσμο. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε, όπως έλεγε η γνωστή ηρωίδα κόμικ Μαφάλντα, εσωτερικό τουρισμό.
Προκειμένου να περιηγηθούν στα ενδότερα εαυτών πολλοί άνθρωποι ασκούν διαλογισμό. Ο διαλογισμός είναι μια πολύ αποδοτική πρακτική για να αποκτήσει κάποιος αυτογνωσία, πνευματική διαύγεια και ψυχική ισορροπία. Ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός. Κάθε ένας μπορεί να βρεί έναν προσωπικό τρόπο να αφουγκράζεται την εσωτερική φωνή που συνήθως καταπνίγουν οι καθημερινοί ρυθμοί ζωής αλλά υποδυκνείει τις πραγματικές μας ανασφάλειες, φοβίες, ανάγκες και επιθυμίες. Το κλειδί για αποτελεσματικό εσωτερικό τουρισμό είναι να βγούμε έστω για λίγο από την πίστα των υποχρεώσεων και του συναγωνισμού με το ρολόι και να καταπιαστούμε,  κατά προτίμηση μόνοι, με μια ασχολία που απαιτεί περισσότερο χρήση των φυσικών αισθήσεών μας και λιγότερη σκέψη. Μαγειρική, κηπουρική, τζόκινγκ ή περπάτημα, ενασχόληση με την μουσική, οδήγηση σε μια όμορφη διαδρομή, γιόγκα, σύνθεση παζλ, μοντελισμός, ζωγραφική είναι ορισμένες μόνο από τις δραστηριότητες που μπορούν να λειτουργήσουν ως εναλλακτικές πρακτικές διαλογισμού. 
Όποια μέθοδο εσωτερικού τουρισμού και αν επιλέξετε τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν βοηθητικά ως θυμίαμα. Αν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο μπορείτε να ανάψετε τον λύχνο ή να κάνετε χρήση ενός σπρέι χώρου. Αν πάλι επιλέξετε μια δραστηριότητα εξωτερικού χώρου ρίξτε λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα μαντήλι και πάρτε το μαζί σας. Ή αναμίξτε τα αιθέρια έλαια σε λάδι βάσης και βάλτε λίγο από το άρωμα στην βάση του λαιμού σας, στο εσωτερικό των καρπών και πίσω από τα αυτιά. Κατάλληλα αιθέρια έλαια είναι τα: σανδαλόξυλο, κέδρος, βασιλικός, γεράνι, μύρρο, λιβάνι, γιασεμί , ροδόξυλο και τριαντάφυλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου