For Εnglish version click here: Pistachios for a healthy heart!
Η Αίγινα, το όμορφο νησί του Σαρωνικού, αποτελεί δημοφιλή προορισμό ακόμη και για ολιγοήμερες αποδράσεις καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και υπάρχει τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Τώρα που είναι καλοκαίρι εκτός από τα θαλασσινά μπάνια, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις φυσικές ομορφιές υπάρχει άλλος ένας λόγος να επισκεφτείτε την Αίγινα: τα φιστίκια Αιγίνης.

Σύμφωνα με μια παλαιότερη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2008 η συχνή κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης οδηγεί σε μείωση κυτταρικών φλεγμονών που δρουν επιβαρυντικά για την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων. Τέλος μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο έδειξε ότι η χρήση φιστικιών Αιγίνης μαζί με άλλες τροφές εμποδίζει την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα μετά από ένα γεύμα μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ.
Είναι βέβαια σημαντικό να θυμόμαστε ότι όπως όλοι οι ξηροί καρποί έτσι και τα φιστίκια Αιγίνης έχουν αρκετές θερμίδες οπότε η κατανάλωσή τους καλό είναι να γίνεται συστηματικά μεν αλλά με μέτρο. Επίσης για να ωφεληθούμε από την χρήση τους θα πρέπει η κατανάλωσή τους να γίνεται στα πλαίσια μιας γενικότερα ισορροπημένης διατροφής και να τα προτιμούμε ανάλατα.
Πολλές πληροφορίες για τα φιστίκια Αιγίνης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ένωσης Παραγωγών Φυστικιών (Western Pistachio Association ) και φυσικά στην Βικιπαίδεια.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν επίσης πολλές συνταγές με συστατικό τα φιστίκια. Απολαύστε τις με την καρδιά σας!
Αν η Αίγινα σας πέφτει μακριά, προμηθευτείτε εδώ πιστοποιημένα, οργανικής καλλιέργειας φιστίκια Αιγίνης
.
Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες των φιστικιών στην αρωματοθεραπεία κάνοντας μασάζ με αγνό λάδι φιστικιών
.
Το πιο γνωστό γλυκό της Μεσογείου με φιστίκια Αιγίνης, ο μπακλαβάς διατίθεται τώρα και μέσω διαδικτύου. Δοκιμάστε καθημερινά φρέσκο μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης
και πείτε μου την γνώμη σας!
Το βιβλίο "Nuts: Pistachio, Pecan & Pinon (Cook West)
" περιέχει 50 νοστιμότατες συνταγές για να φτιάξετε κυρίως πιάτα και απολαυστικά γλυκά με φιστίκια Αιγίνης, κουκουναρόσπορο και καρύδια.
Οι προτάσεις μου:
Αν η Αίγινα σας πέφτει μακριά, προμηθευτείτε εδώ πιστοποιημένα, οργανικής καλλιέργειας φιστίκια Αιγίνης
Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες των φιστικιών στην αρωματοθεραπεία κάνοντας μασάζ με αγνό λάδι φιστικιών
Το πιο γνωστό γλυκό της Μεσογείου με φιστίκια Αιγίνης, ο μπακλαβάς διατίθεται τώρα και μέσω διαδικτύου. Δοκιμάστε καθημερινά φρέσκο μπακλαβά με φιστίκια Αιγίνης
Το βιβλίο "Nuts: Pistachio, Pecan & Pinon (Cook West)
Εξαιρετική πληροφορία μιάς που το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων σήμερα πάσχει από στρές και καρδιακά επεισόδια, γενικότερα οι καρποί που μας δίνονται από τη φύση έχουν πολύ σημαντικές ιδιότητες κάτι που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει !
ΑπάντησηΔιαγραφή