Θαυματουργή απώλεια βάρους?

For English version click here: Miracle Weight Loss?

Υπόσχεση για την νέα χρονιά: "Φέτος θα χάσω κιλά!"

Προειδοποίηση FDA (Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων): "Προσοχή στα προιόντα που υπόσχονται θαυματουργή απώλεια βάρους!"

H ιστοσελίδα της FDA αναφέρει:
"Πρόσφατα η FDA ανίχνευσε σε ένα πλήθος προιόντων που προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής φλουοξετίνη, το ενεργό συστατικό του Prozac, του φαρμάκου που διατίθεται μόνο με συνταγή για την θεραπεία της κατάθλιψης και άλλων παθήσεων. Κάποια άλλα προιόντα περιείχαν τριαμτερένη, ένα πανίσχυρο διουρητικό (γνωστό και ως "χάπι νερού") που μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού.
Πολλά από τα μολυσμένα προιόντα εισάγονται (σ.σ. στις Η.Π.Α.), πωλούνται στο διαδίκτυο και προωθούνται έντονα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μερικά θα τα βρείτε επίσης στα ράφια καταστημάτων.
Επίσης, αν σκοπεύετε να λάβετε "φυσικά" συμπληρώματα διατροφής, όπως γύρη ή Garcinia cambogia, λάβετε υπόψη σας ότι η FDA έχει ανιχνεύσει και σε ορισμένα από αυτά τα προιόντα κρυμμένα δραστικά συστατικά που περιέχονται σε συνταγογραφημένα φάρμακα."

Προς χάριν της υγείας σας διαβάστε το πλήρες άρθρο της FDA εδώ.
Όλα αυτά συμβαίνουν βέβαια στις Η.Π.Α....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου